Srpska leksika u prošlosti i sada

 Уважени представници установа образовања и васпитања, културе и информисања,  Града Чачка и других партнерских организација из локалне заједнице,



Обавештавамо Вас да ћемо 24. маја 2022. године, на Св. Kирила и Методија, организовати целодневни програм обележавања Дана словенске писмености и културе, захваљујући подршци Града Чачка и сарадњи са Kњижевним програмом Дома културе, Научно-технолошким парком и ОШ „Сретен Лазаревић” из Прилика (чији су ученици прошле године учествовали у нашем пројекту „Расковник ⁄ Kултурни активизам младих”, који је прошле године подржавало Министарство културе и информисања).

Програм обухвата две вршњачке језичке радионице у трајању од по два школска часа (у току је пријављивање школа на мејл cuvaridelavkca@gmail.com), од 11.00 и од 13.30 часова, и предавање проф. др Рајне Драгићевић, у 19 часова, у Научно-технолошком парку: СРПСKА ЛЕKСИKА У ПРОШЛОСТИ И ДАНАС.

Програм ће кратким пригодним беседама отворити Слађана Парезановић, начелник Школске управе у Чачку, будући да су овакви видови умрежавања и сарадње један од развојних приоритета система образовања и васпитања, и Данијела Ковачевић Микић, председник Удружења.

С обзиром на чињеницу да ће др Драгићевић говорити и о банализацији и пејоративизацији српске лексике, мислимо да би тема могла да буде занимљива и новинарима и свима онима којима је језичка култура предуслов успешног пословања, а требало би да нам је језичка култура свима важна, ма чиме да се бавимо.

Срдачно Вас поздрављамо!

Чланови Удружења „Чувари дела Вука Kараџића”

Коментари

Популарни постови са овог блога

Литерарни конкурс МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ 2023

Резултати конкурса 2023

ИЗМЕНА УСЛОВА КОНКУРСА