Победник Првог спомен-конкурса Удружења

 Удружење Чувари дела Вука Караџића настоји да ода почаст свом оснивачу и оданом заљубљенику у народну традицију и културу мр Гроздани Комадинић, јер младе треба научити да  само поштујући старије, поштујући претходнике, поштујући своју прошлост  човек стиче право на будућност.



С том намером   расписали  смо Први спомен-конкурс Мр Гроздана Комадинић за најбољи есеј везан за  рад и књижевни опус Гроздане Комадинић.

О приспелим радовима одлучивао је жири у следећем саставу: др Оливера Крупеж, Мила Мутавџић, Милица Баковић, Зорица Лешовић Станојевић и докторанд Милица Милошевић, сви чланови нашег удружења.

Жири је донео једногласну одлуку  о томе да есеј Потка о Гроздани Комадинић који потписује Радана Вила Станишљевић, професор из Републике Српске, освоји прву награду. На другом месту су изузетни радови  Варовнице и варнице предачког памћења Бојане Кулиџан Громовић и Потка живота између јаве и сна Маје Настић,  који су и садржином и формом  превазишли жанр есеја и које ћемо, као књижевне огледе, настојати да објавимо у релевантним научним зборницима.

Детаљније образложење жири ће прочитати на свечаном програму који ћемо приредити 30. јуна 2021. године у 13 часова у Великој сали Градске библиотеке Владислав Петковић Дис. Том приликом ће бити прочитан награђени есеј.

Награда се састоји од скромног новчаног износа, књиге и дипломе Гроздина потка.

Захваљујемо свим учесницима нашег првог спомен-конкурса. Надамо ће да ће, у годинама које следе,  захваљујући прегалаштву учесника конкурса, али и свих других чланова Удружења, овај конкурс расти до озбиљнијег наградног фонда и зборника свих приспелих радова. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Литерарни конкурс МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ 2023

Резултати конкурса 2023

ИЗМЕНА УСЛОВА КОНКУРСА