Победник Првог спомен-конкурса Удружења

 Удружење Чувари дела Вука Караџића настоји да ода почаст свом оснивачу и оданом заљубљенику у народну традицију и културу мр Гроздани Комадинић, јер младе треба научити да  само поштујући старије, поштујући претходнике, поштујући своју прошлост  човек стиче право на будућност.С том намером   расписали  смо Први спомен-конкурс Мр Гроздана Комадинић за најбољи есеј везан за  рад и књижевни опус Гроздане Комадинић.

О приспелим радовима одлучивао је жири у следећем саставу: др Оливера Крупеж, Мила Мутавџић, Милица Баковић, Зорица Лешовић Станојевић и докторанд Милица Милошевић, сви чланови нашег удружења.

Жири је донео једногласну одлуку  о томе да есеј Потка о Гроздани Комадинић који потписује Радана Вила Станишљевић, професор из Републике Српске, освоји прву награду. На другом месту су изузетни радови  Варовнице и варнице предачког памћења Бојане Кулиџан Громовић и Потка живота између јаве и сна Маје Настић,  који су и садржином и формом  превазишли жанр есеја и које ћемо, као књижевне огледе, настојати да објавимо у релевантним научним зборницима.

Детаљније образложење жири ће прочитати на свечаном програму који ћемо приредити 30. јуна 2021. године у 13 часова у Великој сали Градске библиотеке Владислав Петковић Дис. Том приликом ће бити прочитан награђени есеј.

Награда се састоји од скромног новчаног износа, књиге и дипломе Гроздина потка.

Захваљујемо свим учесницима нашег првог спомен-конкурса. Надамо ће да ће, у годинама које следе,  захваљујући прегалаштву учесника конкурса, али и свих других чланова Удружења, овај конкурс расти до озбиљнијег наградног фонда и зборника свих приспелих радова. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „Млади чувари српске народне културе 2020”

Признања Скупштине Вукове задужбине за 2020. годину

Литерарни конкурс „Млади чувари српске народне културе” за 2020. г.