Признања Скупштине Вукове задужбине за 2020. годину

Вукова  задужбина из Београда сваке године додељује награде истакнутим појединцима који доприносе раду Вукове задужбине. 

                                                       Фото: Светлана Вуковић
 

Признања Скупштине Вукове задужбине за 2020. године добили су: 

* ВЕЛИКИ ДОБРОТВОРИ *

-проф. др Радмила Милентијевић, из Њујорка, САД

- Снежана Лекан, професор, Београд

* ДОБРОТВОРИ *

- Ненад Хрисафовић, Париз, Француска

- Гојко Маловић, Београд

* ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА ДОПРИНОС У ОСТВАРИВАЊУ ПРОГРАМА ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ *

- Сњежана Миљковић, Градишка

- Велибор Лазаревић, Бела Вода

- Вера Секулић, Баваниште

- Данијела Ковачевић Микић, Чачак 

- Светлана Вуковић, Чачак

- Јован Пејчић, Београд


Чачанском огранку Вукове задужбине, који делује под именом Удружење „Чувари дела Вука Караџића”, велика је част што је Скупштина Вукове задужбине препознала активности Удружења као важне за целокупан рад Вукове задужбине. По речима председника Данијеле Ковачевић Микић, њој намењена захвалница заправо је захвалница свим члановима Удружења чијој се енергији диви и без чијег ангажовања, знања и креативности не би било могуће остварити овако богат програм рада. 

У овом чланку желимо да вам представимо новинара Регионалне телевизије „Телемарк” Светлану Вуковић, која је аутор једночасовне емисије „У средишту Чувари дела Вука Караџића” у којој је исцрпно представљен рад и Вукове задужбине и нашег удружења. 

Светлана (Радосављевић) Вуковић је новинар Регионалне телевизије „Телемарк”. 

                 Рођена је 23. јуна 1986. године у Краљеву. Живи и ради у Чачку. Завршила јe Учитељски факултет у Ужицу и по образовању је професор разредне наставе. Како је посао у струци тешко наћи, пре него што се окушала у новинарству, радила је у посластичарници „Mirage exreem” у Краљеву, потом у продавницi спортске опреме „Sport as”, чак и у ресторану „Александар” у Ужицу, да би од 2010. године упловила у свет новинарства запосливши се на краљевачкој телевизији КА ТВ, на којој је радила до 2014. године, истовремено радећи и као професор разредне наставе у ОШ „Чибуковачки партизани” у Краљеву, од 2012. до 2014. године, а потом, од 2014. до 2016. г., у ОШ „Вук Караџић” у Краљeву.. Један је од шест организатора „Aero rock” фестивала у Краљеву, на коме су наступали познати музичари из бивше Југославије. Члан је Мото-клуба „Kings” из Краљева. На Регионалној телевизији „Телемарк” запослена је од 2017. године.

Емисију за коју је добила Захвалницу можете да погледате на линку:

 https://www.youtube.com/watch?v=AWEwlYvc9KU

Коментари

Популарни постови са овог блога

Литерарни конкурс МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ 2023

Резултати конкурса 2023

ИЗМЕНА УСЛОВА КОНКУРСА