Под небом испражњеним од Бога

    У Галерији Народног музеја у Чачку 14. октобра 2020. године представили смо потресну животну повест из пера Раденка Ненада Ћурчића, писца из Мршинаца, под речитим насловом  Човек је оно што прећути”. О књизи су говорили рецензент др Владимир Димитријевић и аутор. Колико је болно присећати се породичне трагедије (како је због удбаша отац завршио у душевној болници), сиромаштва и гладовања, прогона оних који су остали одани Богу педесетих година двадесетог века  под небом испражњеним од Бога, можда најбоље сведочи коментар Милице Матовић:




  Реч горког искуства, срце и душа детета, детињство без оца, вера, фигура мајке... Заиста, ово вече је потврдило наслов књиге, `Човек је оно што прећути` Раденка Ћурчића.
Аутобиографски елементи уткани у ово топло и тешко штиво јасно указују да је писац сведок, ходајући доказ да уским, страдалним путем православна чеда досежу душекорисно ка Царству Небеском.
Ганута сам и почаствована!

Вече је медијски пропратила ТВ  Галаксија 32, па прилог новинара Светлане Јевтовић и сниматеља Дејана Петровића можете да погледате на Јутуб-каналу ове медијски куће:



Медијски прилог о овом програму је направила и ТВ "Телемарк": 






Коментари

Популарни постови са овог блога

Литерарни конкурс МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ 2023

Резултати конкурса 2023

ИЗМЕНА УСЛОВА КОНКУРСА